Czym jest krem? Wikipedia odpowiada

olejki do sk贸ry problematycznej
Kremy - kosmetyki do piel臋gnacji i ochrony sk贸ry oraz w艂os贸w, stosowane bezpo艣rednio na sk贸r臋 w celach piel臋gnacyjnych.
Wyst臋puj膮 w formie sta艂ej lub p贸艂t艂ustej emulsji wodnot艂uszczowej. W Polsce nie ma dok艂adnie sprecyzowanego okre艣lenia co do w艂a艣ciwo艣ci i konsystencji kremu, dlatego te偶 zakres stosowania poszczeg贸lnych termin贸w zale偶y od odczu膰 indywidualnych i wzgl臋d贸w marketingowych.
Kremy s膮 liczn膮 grup膮 wyrob贸w, r贸偶ni膮 si臋 typem emulsji, sk艂adem i przeznaczeniem. Zwyczajowo dzieli si臋 je zgodnie z pe艂nionymi funkcjami na: nawil偶aj膮ce, p贸艂t艂uste, podk艂adowe, przeciwzmarszczkowe, anti age, after sun, sportowe, ochronne lub w zwi膮zku z obecno艣ci膮 sk艂adnik贸w czynnych na: azulenowe, ceramidowe, witaminowe.殴r贸d艂o: https://pl.wikipedia.org/wiki/Krem_(kosmetyk)

Sprzeda偶 olejk贸w arganowych

Produkcja olejk贸w arganowych jest bardzo cz臋sto praktykowana ze wzgl臋du na to, 偶e olejki arganowe s膮 wykorzystywane do piel臋gnacji sk贸ry ca艂ego cia艂a.
Dzi臋ki ich zastosowaniu sk贸ra mo偶e zosta膰 odpowiednio zregenerowana i przygotowana do trud贸w codziennego funkcjonowania.
Trzeba przecie偶 pami臋ta膰, 偶e ludzka sk贸ra jest nara偶ona na kontakt z wieloma czynnikami dra偶ni膮cymi, a zdarzaj膮 si臋 takie choroby sk贸ry, kt贸re bardzo j膮 os艂abiaj膮.

Wobec tego sprzeda偶 olejk贸w arganowych prowadzona jest w wielu miejscach, a mo偶liwo艣膰 kupna tego rodzaju olejk贸w cieszy si臋 ogromn膮 popularno艣ci膮 w艣r贸d konsument贸w chc膮cych kompleksowo dba膰 o swoj膮 sk贸r臋.

Przed kupnem konkretnego olejku arganowego warto z du偶膮 uwag膮 wybiera膰 dla siebie taki olejek, kt贸ry b臋dzie dobrze regenerowa艂 sk贸r臋 i mia艂 walory estetyczne.

Z Wikipedii o olejku monoi-tiare

olejki do sk贸ry problematycznej
Olej monoi-tiare - olej przygotowywany z kwiat贸w b膮d藕 p膮k贸w gardenii tahita艅skiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym.

W temperaturze poni偶ej 22 掳C olej zastyga, ma bia艂awy kolor i przyjemny zapach.

Zawiera du偶e ilo艣ci kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy. W przemy艣le kosmetycznym polecany dla sk贸ry suchej, dojrza艂ej, wra偶liwej i podra偶nionej.

Nadaje sk贸rze mi臋kko艣膰, jedwabisto艣膰, chroni przed z艂ym wp艂ywem czynnik贸w zewn臋trznych, a tak偶e przed utrat膮 wody.
Stosowany r贸wnie偶 w maskach przy suchych, 艂amliwych w艂osach, jako dodatek w olejkach do k膮pieli. Dodawany do preparat贸w After-Sun jako ochrona przeciws艂oneczna. Do oleju monoi-tiare dodawany jest r贸wnie偶 cz臋sto olejek eteryczny (waniliowy, ylangowy lub z drzewa sanda艂owego).殴r贸d艂o: https://pl.wikipedia.org/wiki/Olejek_monoi-tiare.